#Wineboutique

Wineboutique; en god vinhistorie

Hos Wineboutique ved Hadsten, får du vin til skarpe priser, landlig stemning og gode historier.

Wineboutique  er et familiefortagne mellem ægteparret Flemming og Rikke. Flemming er manden bag vinen og bag Flemming står Rikke, kvinden med styr på regnskabet.

Gårdbutikken med den gode historie

Vi møder Flemming første gang en fredag eftermiddag i gårdbutikken. Vi ville bare lige kigge ind, og se hvad det der Wineboutique er for noget. Flemming har åbnet lidt vin, som vi kan smage på, mens vi kigger rundt i butikken. Vi falder hurtigt i snak med Flemming – om vores fælles interesse for vin. Han fortæller vidt, bredt – og personligt.

Wineboutique ejes og drives af Flemming, hvor det er passionen og lysten der driver værket

Vi skulle egentlig have været videre på “Tour De Nord-for-Aarhus” den fredag, men vi ender med at spenderer et par gode timer på at snakke vin med Flemming i stedet. Dette er et meget godt billede på hvad Wineboutique er – for kernen i Wineboutique er mest af alt Flemming og hans passion for vin.

Flemming er helt nede på jorden – der er absolut intet snobberi. I starten var vi lidt mistroiske – prøver han bare at sælge os noget? Eller mener han alt det han siger – idag er vi ikke så skeptiske, Flemming er helt reel.

Vinbutikkens store udvalg af vin

Vin-selskab og høj stemning

Foruden den normale åbningstid i butikken, så holder Wineboutique forskellige smage-aftner. Vi har deltaget i en smagning, hvor temaet var vine fra Spanien.

Smagelokalet er en del af stalden og meget rustikt. Der var opsat langborder med velourduge og havestole. Og så var der disket op med et overdådigt pølse- og ostebord fra Lading Mejeri. Folk er taget afsted i selskaber, og stemningen er høj fra starten. Den hyggelige aften er i centrum. Flemming fortæller om vinene undervejs, og det er dejligt at smage vinene sammen med mad. Flemming er en imponerende og yderst opmærksom vært, der formår at komme hele selskabet rundt, trods det er en blandet skarre. Og så insisterer han på at sige ordentligt farvel, og følge sine gæster ud eftersom arrangementet bryder op.

Der var ost og pølse fra Lading Majeri til vinsmagingen hos Wineboutique

Med arrangementerne appellerer Flemming til sit lokalsamfund. De lokale sjæle sætter pris på den gode oplevelse og nærværet. Disse almindelige smage-aftner er gratis at deltage i – det kan man undrer sig over – for de fleste ville jo nok gerne bidrage til “festen”. Der er intet fokus på salget denne aften – det er ren kundepleje – det kan virke lidt obskurt på os to jyde-piger, der hver dag arbejder med business-optimering. Men stilen er lagt – og autenticiteten er i top.

En gamle stald er lavet om til vin smage lokale hos Wineboutique

Fornuftige priser og godt udvalg

På webshoppen er Flemming stadig butikkens ansigt, men det kan være svært at få nærheden ind i en webshop. Alligevel dyrker Flemming nærheden i det Østjyske, da han selv står for personlig levering inden for en overskuelig radius.

Hjemmesiden er overskuelig med gode forklaringer. Vin-priserne er skarpe og udvalget er bredt.

1 af de Skarpe fra Wineboutique

Ubalinda fra Bodegas Santa Rufina

Vi købte denne vin med første gang vi besøgte Wineboutique – og den eneste og største fejl var vi kun købte 6 flasker med hjem. Det her er spansk saft og kraft med en dejlig tørhed. Den er krydret og har en let sødme. Alt i alt en behagelig og balanceret vin med karakter. Vi har drukket den til alt lige fra bøf til sammenkogt ret – altså mad med god tyngde, mens ellers en skøn allround madvin.

Område: Cigales, Spanien. Drue: Tempranillo. Pris hos Wineboutique: 85,00-98,50

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *