#Wine Market 5.0

Winers til Wine Market i Ridehuset

Konceptet er enkelt: “Fri bar” hos 23 vinforhandler, der tilsammen har medbragt over 200 vine. Du får et glas og 2,5 time til at smage løs. Som du måske allerede har gættet, så er tiden og alkoholprocenten her dine værste fjender.

Ved ankomsten fik vi udleveret et smags glas (Riedel Degustazione Red) samt “the taste book”, hvor der kort stod lidt om hver deltagende vinforhandler, hvilke vine de havde med, pris – og så med plads til notater. Dog var der ingen, der havde tænkt kuglepenne, så det blev en spontan selskabsleg, at få fingerne i de få kuglepenne, der var i cirkulation.  Grafisk ok lækkert materiale – og i fin tråd med resten af setuppet, der var meget elegant, pænt og moderne nordisk inspireret.

Desværre var der også lidt for meget nordisk over temperaturen i Ridehuset (læs: det var piv koldt!). Ikke nok med vi frøs, så var der også flere af vinforhandlerne, der havde svært ved at temperere deres vin korrekt.

Heldigvis varmede vinen, og den var der rigeligt af. Vi smagte først bobler, så hvidvin, rødvin og sluttede af med en etape portvin. Dette kræver disciplin, speed på tempoet og god planlægning af hvad man gerne vil smage! Det var en umulighed at smage alt alle steder, men vi fandt hurtigt vores favorit steder, hvor særligt to steder gjorde sig positivt bemærket:

GASTRO & VINO

Gastro & Vino er importør af italienske vine, primært økologiske og biodynamiske. Det drives af Brigitte og Michael, der udover at importere vine også driver et foodlab i hjertet af Aarhus, hvor man blandt andet kan komme til teamcooking, vinsmagninger med mere.

Deres fortællerlyst og passion for vinen var slående, og vi var ikke i tvivl om, det ikke var vin de serverede for os, men det reneste hjerteblod. En øjenåbner var deres lambrusco vin. Som børn af 80’erne voksede vi op med den billige (og forfærdelige) Aldi udgave af lambruscoen. Vores smagsløg og interesse blev dog genoprettet, og imens vi smagte af de forskellige  lambruscoe som Gastro & Vino havde medbragt tog Birgitte os med på en gastronomisk tur omkring hvad man kan servere til Lambrusco, som bl.a. svinekoteletter.

Vine vi gerne vil fremhæve fra Gastro & Vino er:

  • II Luganabio 2015, Pasini, Lombardia, hvidvin
  • II Chiaretto 2015, Pasini, Lombardia, rosé
  • Opera Pura 2015, Opera, Modena, lambrusco

Om vinen ville smage lige så godt uden Brigittes fantastiske historier og rejsetips – det kan vi ikke garantere, men vi har i hvert fald planer om at besøge Gastro & Vino i den nærmeste fremtid.

 

PHILIPSON WINE

Philipson Wine betegner sig selv som Danmarks største online vinhandel. Og det er også en anden oplevelse vi får her end hos Gastro & Vino, men vinen smager fantastisk. Hertil er priserne fine, men for at holde priserne nede sælges vinen i salgskasser, det vil sige du køber 12 flasker af sammen vin.

Altså er det en kæmpe fordel, hvis du kender vinen på forhånd. Du er altid velkommen til at komme og smage hos Philipson Wine – det er dog i Kokkedal, så det er lidt af en tur, hvis man bor i Aarhus.

Finder du vinen i dit liv, så drikker du jo nok 12 flasker, alternativt kan du jo altid dele leverancen med en god ven – som de gode mænd på standen foreslog – noget man især kan anbefale med portvinen, der også sælges i kasser med 12 stk. Måske en lige lovelig stor mængde – selv for Winers…!

Men vinen og portvinen smagte herlig – og vi blev også hurtigt gode venner med de flinke mænd på standen. Et par vin vi gerne vil fremhæve fra Philipson wine er:

  • 2015 Alamos Chardonnay Mendoza Catena, hvid
  • 2013 Allegrini Palazzo Della Torre IGT Veronese, rød
  • 2013 Felino Malbec Mendoza Vina Cobos, rød

 

Glasset var halvt fyldt

Foruden alt vinen, var der brød og vand a libitum – og det var der virkelig brug for undervejs. Hertil havde Havnens Fiskehus en stand, hvor det var muligt at tilkøbe en lille østerssmagning. Vi nåede med nød og næppe at smage en enkelt østers, og det blev lidt hektisk. Det er en svær kritik at give, men der var næsten for meget af det gode.

Wine Market 6.0 vender tilbage til Ridehuset lørdag den 20. maj – og det samme gør vi her fra Winers.

Bag arrangementet i Ridehuset står Winelab.dk, en vinblog, der drives af Mads Jordansen, som ved et par ting eller to omkring vin. Os bekendt har Wine Market ikke sin egen hjemmeside, så følg evt Winelab for mere information omkring næste arrangement.

3 gode Tips

Gør dit forarbejde – det betaler sig. 150 minutter går hurtigt, og du vil hellere bruge tiden på at smage, end på at sætte dig ind i hvilke spændende sager der er. Dog kommer de store oplevelser uventede steder fra, så en vis spontanitet må gerne være indlagt i programmet.

Tag en kuglepen med, noter så meget du kan og tag billeder undervejs. Du kan ikke huske forskel på de forskellige vine, når du kommer hjem. Og slet ikke efter et par uger.

Vi er ikke meget for at spytte ud, men måtte sande hvis vi skulle kunne smage de sidste vine (og ikke mindst kunne stå på benene), så skulle vi ikke drikke ud hver gang. En hård sandhed at sluge, men eftersom portvinen smages til sidst, så er det en vigtig lektion.

Wine Market i Aarhus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *