#Vintermatch: Jordskokkesuppe og barbera-vin

Barbera-vin til cremet jordskokkesuppe

Suppe-sæsonen fortsætter derfor har vi lavet jordskokkesuppe. Jordskokkesuppen  er dejlig cremet med en let nøddet smag . Dertil drikker vi en skøn, ung Barbera fra Piemonte i Italien. Det oplagte ville have været en skråsikker hvidvin, men idag prøver vi noget andet. Med en Barbera-vin er det karakteristiske dens lethed og umiddelbarhed med dejlig saftighed.

Vi har fundet denne barberra ‘Riva Leone’ til suppen. Først skal vinen have en masse ilt, så decanter eller åben i god tid. Den er let og saftig med god krop og en rar tørhed. Den kan virke lidt skarp, men det dæmpes af den cremede suppe. Afsluttes krydret med peber- og lette fadnoter. Dette passer godt med jordskokke-smagen og græskarkernerne.

Opskriften på jordskokkesuppe finder du nederst på siden.

Riva Leone er fundet hos Wineboutique til 79kr

 

 

Opskrift

Jordskokkesuppe til 4 personer

  • 1 kg jordskokker, skrællede eller godt skrubbede, i skiver
  • 3 løg i både
  • 1 dåse kikærter, skyllede
  • 1L boullion
  • 1 citron
  • 1-2 dL madlavningsfløde
  • Frisk persille
  • 1 dL græskarkerner
  • 1 pakke ristet bacon eller skinke
  • Salt og peber

Bag jordskokker, løg og kikærter i ovnen på en bageplade med bagepapir i min 20 minutter ved 175 grader. Stik i ingredienserne og vær sikker på at de er møre. Blend de bagte jordskokker, løg og kikærter sammen med ½L bouillon og saften fra 1 citron. Tilsæt bouillon til konsistensen er suppeagtig og ikke længere grødet. tilsæt lidt salt og peber.

Rist græskarkernerne på en pande uden fedtstof og kom dem i en passende skål. Hak persillen og kom den i en lille skål. Hak det ristede bacon eller skinke og kom det i en passende skål.

Tilsæt herefter fløden til suppen efter smag og behov. Kog suppen op under omrøring, så den ikke brænder på. Smag til med salt og peber.

Server suppen toppet med persille, bacon/skinke og græskarkerner og et lækkert let glas rødvin.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *