#Tørt Nytår – find dine tørre nytårsbobler

Skal man drikke champagne, når det er nytår?

Når det er nytår, så må det gerne være lidt ekstravagant. Her får både mad og vinen gerne et nyk op af.  Men skal boblerne nødvendigvis være fra Champagne nytårsaften?

Den ægte champagne fra området Champagne i Frankrig er oftest af god kvalitet, men det er også tit en dyr omgang. Derfor kan man sagtens kigge efter mousserende vine fra andre områder og lande. Ægte champagne er tør, så den passer egentlig ret skidt med den søde krænsekage – derfor er det også værd at overveje hvad du skal have til dine bobler – og ikke mindst hvad du selv kan lide. De tørre bobler passer for eksempel godt til  østers, en fiskeforret – eller som velkomstdrinken til dronningens tale.

Vi elsker de tørre bobler! Derfor har vi her samlet 5 gode bud på mousserende vine i alle prisklasser og fra forskellige områder – men kun i den tørre ende af skalaen.

Det er slevfølgelig ikke alle der kan lide de tørre vine, så hvis du ved der er folk med søde tænder i selskabet, og boblerne skal drikkes som velkomst eller kl. 24, så find også nogle lidt sødere bobler frem.

5 bud til et tørt nytår

1# Rheum fra Cold Hand Winery

Rheum  er danske rabarber-bobler. Den emmer af rabarbersmag med masser af friskhed og saft – og så er  den helt tør. Farven er fantastisk smuk! Utraditionelt til nytår, men smukt, indbydende og kan være et overraskende twist, der giver gæsterne lidt at tale om. Rheum har vi fundet til 240kr.

2# A. Bergére fra Andrup Vine

En ægte champagne fra Champagne må vi selvfølgelig også have med: A. Bergére har lavet denne lette og friske champagne. Den har skønne pærenoter og dejlig tørhed. Den er fra Andrup Vine til 249 kr v. køb af 6 stk, så her får du virkelig en god champagne til prisen.

3# Moncaro Organic Verdicchio fra Kjær Sommerfeldt

Moncaro Organic Verdicchio fra Marche, Italien er tør med kompleksitet og frugtnoter af grønne æbler og citrus. Perfekt til skaldyr eller som velkomst. Vi har fundet den til 99kr hos Kjær Sommerfeldt.

4# Mimosa, Blanc de Blanc Brut, fra DITVINHUS

Dejlig bobler fra Sydarfrika. Den er lavet på 100% chardonnay og har  en skøn let og minimalisktisk stil – så egentlig meget champagne-agtig. Smagen er kompleks med noter af grønne æbler, citrus og mynte. Mimosa Blanc de blanc, 2013 er fundet hos DITVINHUS til 215kr

Mimosa brut 2013

5# Honoré Lavigne fra Føtex

Mangler du boblerne, der går til det meste – og som du ikke bliver ruineret af at drikke i flaskevis når klokken slår tolv?  Så køb denne franske Chardonnay. Den er let og ligetil, skøn tørhed –  uden den store dybde, men taget prisen i betragtning er den lidt et kup. Den er fra Honoré Lavigne og er fundet i Føtex – til 50kr/stk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *