#Sorbet

Mums G&T  og champagnesorbet

Mangler du en festlig dessert? Så prøv at lave denne grundopskrift på sorbet, og spæd til med dine ynglings drikke. Her vil vi lave en G&T sorbet samt en champagne version – perfekt til nytår og andre festlige lejligheder.

Grundopskrift på sorbet
  • 500 gram sukker 
  • 500 gram vand

Kom sukker og vand i en gryde. Kog det op, og tag det af når sukkerlagen er helt klar.

Hæld sukkerlagen over i en beholder med tætsiddende låg, og sæt det i køleskabet. Her kan det holde sig i op til 2 uger, så du kan sagtens lave en ekstra potion, hvis du skal have gæster næste weekend.

Når sukkerlagen er kold, så tilsætter du de smage du allerbedst kan lide. Vi laver en G&T sorbet samt en champagnesorbet, men er du mere til mojito, daiquiri eller cosmopolitan? Så prøv at komme sådan en i istedet for.

 

G&T sorbet
  • 2 dl gin 
  • 0,5 tonicvand
  • 1 stk. usprøjtet citron

Bland ingredienserne med grund sukkerlagen og smag til med citronsaft. Forholdene er lavet ud fra hvordan vi godt kan lide vores gin og tonic, men smag til undervejs.

Har du en ismaskine, så kører du det herpå. Ellers så kan du sagtens stille det i fryseren, så skal du bare ryste beholderen hver halve time (ish). Når det begynder at fryse, så rører du du rundt i det istedet for.

Server din G&T sorbet direkte fra fryseren. Anret den i cocktailsglas og pynt den efter temperament med kandiseret citronmelis (se opskriften i bunden) eller et fint granskud.

 Gin og tonic sorbet
Champagnesorbet
  • 1 stk champagne, cava, brut, asti eller anden mousserende vin

Bland din afkølede sukkerlage med en kold flaske bobler. Hvilken flaske du vælger er helt op til dig – og dine smagsløg. Vi har brugt en (billig) halv tør brut, som vi havde med hjem fra Alsace.

Kom blandingen i ismaskine og kør til den er færdig. Har du ikke en ismaskine, så er fryseren ligeså god. Bruger du fryseren, så skal du ryste din beholder hver halve, og når sorbeten begynder at isne, så rør rundt i den med en ske eller gaffel.

Server champagnesorbeten direkte fra fryseren. Anret sorbeten i cocktailglas og pynt med pufsukker og mynteblade. Pufsukker er det rene flashback til barndommen, det er en sjov effekt og lidt nytårs-agtigt.

Champagnesorbet
TIP

Lav en børne version med hindbærbrus eller børne-champagne. Kom evt små vingummibamser i sorbeten. Pynt med masser af pufsukker og friske bær, så deres noget sødere version får noget syre modspil.

 

Kandiseret citronmelis
  • Citronmelisse
  • Æggehvider
  • Sukker

Nip  blade af citronmelissen og dyp så bladene i æggehviden. Afdryp bladene, drys dem med sukker og lad dem tørre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *