#Seriøs burger-vin

Burger og rødvin

Burger og vin skal tages seriøst! Så vi gået ind i kampen efter den bedste burger-vin . Traditionelle hjemmebyggede burger smager dejligt, men det kan være svært at finde en vin der passer. Vi er gået efter noget kraftigt og karakterfuldt – for når vinen skal hamle op med hakkebøf, cheddar ost, diverse grønt og ikke mindst ketchup, så kræver det sin vin.

Find den rette burger vin

Vi har fundet frem til de her tre bud:

Periquita Reserva, 2015

fra José Maria Da Fonseca, Azeitão, Portugal, fundet på BilkaToGo.

Primært på druen Touriga Nacional, som er Portugals traditionsrige portvinsdrue, men flere har også kastet sig over rødvinsproduktionen – hvilket fungerer ganske godt. Vi er ikke i tvivl om at den har været på fad, men det er velafstemt og med god viskositet. Dejlig bærfyldt, kirsebær, blommer og vanille med tanniner. Der er virkelig saft og kraft. Vinen kan ikke sammenlignes med en portvin, så du skal ikke frygte ekstrem sødme, det her ganske fin halvtør rødvin.

Aftenens billigste vin, men virkelig god til prisen, der hedder 2 for 95 kroner på bud, normal pris 79 kroner pr. styk.

PERIQUITA RESERVA, 2015 fra Bilka

 

Podere 414, 2014

fra Morellino Di Scansano, Toscana, Italien, fundet hos Fabios Vine

Blandingsvin af Sangiovese, Ciliegiolo, Alicante og Colorino. Sangiovese noterne er til stede med ler og læder, men det er ikke så gennemtrængende som man ellers oplever med mange vine fra Toscana, nok fordi det netop er en blanding. Selvom den er kraftig, har den en skøn afrundethed – og vi smager dejlige friske kirsebær med let fad. Klart den vin i vores selskab som pleasede alle – her var ikke noget at blive uenige om 🙂 Som et ekstra plus kan det nævnes vinen her er økologisk.

PODERE 414, 2014 fra Morellino Di Scansano, Toscana, Italien, fundet hos Fabios Vine

 

Viñaguareña 6 Barrique

fra Viñaguareña, Toro, Spanien, fundet hos Vinstokken

Denne vin er virkelig kraftig og lavet på 100% Tinto De Toro a.k.a. Tempranillo, der er krydret med 6 mdr fad. Man fornemmer fadets tilstedeværelse, men fjernt, det giver en skøn dybde og afrunding af den hårde drue. For druen er der fuld smæk på: Vi smager lakrids, tobak, læder, tørrede figner og blåbær. Skøn fornøjelse at drikke – som klart må betegnes som en rigtig bøf-vin. Et anderledes bud på en burger-vin, men fungerer super, hvis man kan lide at den sparker lidt igen 🙂

VIÑAGUAREÑA 6 BARRIQUE fra Viñaguareña, Toro, Spanien, fra Vinstokken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *