#Rosforth & Rosforth Aarhus

Den hemmelige naturvinbar

Info: Desværre er Rosforth & Rosforth i Sonnesgade lukket, men de har lovet at vende stærkt tilbage i Aarhus… Vi følger selvfølgelig omstændighederne 🙂 – indtil da, finder du dem stadig online.

Det med hemmelige barer har virkelig fået sin opblomstring i år. Hvis du ikke har undersøgt sagen eller hørt om det fra anden hånd, så finder du ALDRIG vinbutikken/vinbaren Rosforth & Rosforth.

I en arkitektonisk overloaded bygning – betonbygning med en mærkelig detalje af at være revnet, beliggende i Sonnesgade, skal du gå efter p-kælderen – og kun om fredagen. Men er du klar på naturvin, anderledes smagsindtryk, skæve eksistenser og usnobbet vinentusiasme, så er det bare med at komme afsted.

Mødet med manden

Bag butikken står ene mand Simon, som brænder for de vine han præsenterer. Først forstod jeg ham ikke rigtig. Det er som en ny verden med sproget inden for naturvin. Når jeg prøvede at sporre mig ind på smag spurgte jeg: “Er den tør? Er den sød?” Men det ligger Simon ikke så meget i: “Den er mere funky. Denne her har rigtig meget funk”. Honestly! Jeg forstod ingenting. Hvad går denne “funk” ud på…

Adskillige naturvine senere forstår jeg godt udtrykket, men synes egentlig ikke det forklarer så meget. Men skal du smage funky vin, så er det Simon du skal have fat i!

En oversættelse af funky kunne måske være noget med dufte og smage i retningen af surhed, eddike, gæret, jordet, animalsk, hø. Men man kan altså sagtens møde kæmpe forskel i tørhed og sødme for sådanne “funky” smagende vine.

Social wining

Koncept eller ej, men det der sker i kælderen er, at man  bliver budt en vin-smagsprøve eller to, så kan man gå rundt og kigge på de interessante vine, eller man kan tilslutte sig det firkantede rundbord, som indbyder til småsnak på tværs.

Det er rart og det er helt nede på jorden. Køb et glas vin eller to – Simon skal nok guide – eller spørg efter noget specifikt. Simon byder også på en bid lækker mad.  Så kommer du direkte fra arbejde, så er der også lidt til sulten. Samtidig kan man prøve vinen af med lidt mad til, og opleve hvordan det hele udvikler sig.

 

Legenden

Kender du Rosforth & Rosforth fra København – med det store, spændende naturvinsudvalg og Noma på vennelisten? Aarhus er som en lillebror: Udvalget ikke lige så omfattende, men filosofien er den samme. Der er stadig masser af vin at kaste sig over. Den kropromisløse  vin nature og de skæve vine fra små, ukendte producenter er samme tråd. Vi er nede på jorden, og det handler om smag – og om at blive overrasket.

Hylderne

Udvalget inden for naturvin er bredt,  og det er primært europæisk. Der er alt fra de store vin-nationer, men også en nation som Georgien er velrepræsenteret. At kigge på hylderne er en fornøjelse for en vin-shopaholic. Vi bevæger os i spektret fra mousserende, til hvid, til rød og orangevin.  Etiketterne er en sucker for æstetikeren – så her kan man faktisk shoppe efter fede etiketter- og endda få god vin med hjem.

Vi har endnu kun smagt enkelte vine fra Rosforth & Rosforth, og heriblandt har der været sande skønheder. Mon ikke en eller to kommer med i vores fremtidige indlæg om naturvin. Så følg med! Med god service, spændende udvalg og loose stemning, er Rosforth & Rosforth  en uset perle.

Læs mere om Rosforth & Rosforth på deres hjemmeside her

One Comment Add yours

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *