#Rabarber-bobler

Opskrift på rabarber drink

Sommeren er over os – og det betyder det er tid til lette og læskende sommer drinks på terrassen. Denne opskrift på rabarber-bobler, er dejlig nem at lave og så smager den fantastisk.

Vi laver rabarbersaften selv, men som alternativ, kan du også finde en færdig udgave.

Rabarbersaft opskrift

Det skal du bruge:

  • 1 liter vand
  • 500 g rabarber
  • 3 del sukker
  • 2 tesk vanillie
  • 2 skiver øko citron
  • 3 stjerneanis

Sådan gør du:

Vask rabarberne, skær dem i skiver og kog dem sammen med resten af ingredienserne i 10 minutters tid.

Lad massen køle af, og si herefter rabarber, anis og citronerne fra. Hæld din saft på en skoldet flaske, og stil den i køleskabet.

Saften vil sagtens kunne holde sig et par uger. Brug rabarber saften som almindeligt saftevand eller top den med bobler.

Rabarber bobler
  • Halv rabarbersaft
  • Halv bobler

Sørg for at både saft og bobler er kølige. Hæld saften i et champagneglas og top med blide bobler.

Blandings forholdet kommer meget an på smag og behag, hvor kraftig din saft er, hvilke bobler du bruger – så prøv dig frem.

Vi har valgt at bruge en flaske billige bobler, som vi har haft med hjem fra en tur i Frankrig. Fordi rabarber smagen spiller en hovedroller i drinken, så er det ikke her vi vil anvende de allerbedste  flasker. Det du skal tænke over er, at finde nogle forholdsvis tørre bobler, da saften er sød, men dette er igen en smagssag.

Rabarber bobler is

Prøv også af lave dine rabarber-bobler som en ispind. Det er dejligt forfriskend på en varm sommer dag, og et hit at serverer for venner og veninder.

Du skal blot lave din drik, som du gerne vil have den, og så hælde den på isforme. Isforme kan købes forholdsvist billigt i alle større supermarkeder.

Frys isen i omkring 6 timer (eller mere) Skyld formene under vandhanen, og træk isen forsigtigt ud.

På grund af det er alkohol, så kan det være svært at få isen helt frossen. Ved rabarber boblerne plejer det ikke være et problem, men man kan opleve isen smelter meget hurtigt. Driller ispinden, så hak isen ned i et cocktail glas.  Et sikkert hit.

 

Tip:

Vi har her frosset et par fersken stykker ned sammen med rabarber boblerne, mest for det visuelle udtryk, men frugten tilfører også smag.

 

Brug drinken til flere anledninger: Velkomstdrink eller sommerdrink. Vi brugte den som drink til en hyggelig brunch.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *