#På gløgg-jagt i Aarhus

Gløgg i Aarhus

Vi har været ude og drikke lidt gløgg. Der er masser af steder i Aarhus, hvor du kan varme dig på den skønne alkoholiske drik i et utal af variationer. Vi var et smut i Vestergade på Vesterlauget og Cafe Vestergade 42. Derfra måtte vi forbi Two Socks på Klostertorv, som havde reklameret med gin-gløgg. Tre meget forskellige bud, men alle med hver sin charme. Læs her hvad du kan forvente:

Vesterlauget

Hvid gløgg med både hvidvin og alkoholen Pastis. Den skønne blanding har de dejlige noter af anis og lakrids fra Pastis’en. Vi gætter på en ganske fornuftig alkoholprocent. Desuden serveres gløggen i fine hjemmemalede kopper og med hyggelige budskaber i bunden. Vesterlauget er helt nede-på-jorden-hipster-værtshus med billige øller og god smag.

Two Socks

GinGløgg – med Four Pillars Bloody Shiraz Gin – Det her er både spændende og stærkt. Det spiller med det lækre miks af julekrydderier og den røde gin. Vi smager også ginen rent – den kan virkelig noget! Den skønne enebærsmag er bevaret men i dejligt sammenspil med bærnoter. Two Socks er en gin-bar i bedste hipster-stil, så er du til G&T har de det dejligste udvalg.

 

Café Vestergade 42

Standard rød gløgg – det er slet ikke skidt. Klassisk med rosiner og mandelflager – dog en lidt overvældende mængde rosiner. Dertil lidt brunkager. Udemærket, ingen overraskelser. Cafe Vestergade er sådan et lidt sjovt sted, hvor alle aldre holder til og man kan ikke helt regne ud om det er en cafe eller et værtshus. Ellers bund-traditionelt og med god plads, hygge og gode øl.

 

Pssst… Vil du hellere blive hjemme og lave din egen? Vi har to opskrifter på bloggen: Den røde portvinsgløgg og æblegløgg. Begge gode opskrifter, hvor alle kan være med og smager skønt af jul.

Har du fundet din favorit i Aarhus? Måske du har et godt råd til vores næste gløgg-tur?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *