#Nytårstorsk som forret

Nytårstorsk: Æggesalat med rygeost til røget torsk

Winers har lavet en lækker forret, der passer til dig, der vil have nytårstorsk til forret nytårsaften.  Vi har brygget en lækker æggesalat med rygeost, som kan gå til en røget fisk – i dette tilfælde røget torsk.

Opskriften er stadig lidt på slump, så tag den med et gran salt 😉

Ingredienser

  • 100 g rygeost
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk mayonnaise
  • 1/4 dL mælk
  • Purløg
  • 3 hårdkogte æg
  • Salt og peber
  • Oliven
  • 200g Røget torsk
  • Brød (fx grovflutes eller ristet rugbrød)

 

Sådan gør du:

Fjern evt. ben fra den røgede torsk, og skær ud i tynde skiver med en lang flad kniv. Fordel torsken på et fad.

Rør dressingen af rygeost, mælk, mayonnaise og dijonsennep.

Hak æggene og hæld blandingen over, så det dækker æggene (der er muligvis dressing i overskud).

Vend forsigtet og smag til med salt og peber.

Drys med purløg og pynt med oliven. Servér sammen med fisken og server et godt brød til.

TIP

Her er brugt hele oliven, da ikke alle i selskabet sætter pris på disse. På den måde er de lette at kunne gå udenom. Ellers vil vi anbefale at hakke dem og vende dem sammen med dressingen.

Alternativt kan man bruge andre typer røgede fisk – fx. røget makrel eller røget laks.

Retten går også godt til julefrokost bordet, som en lettere ret – end det ellers tunge mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *