#Lav din egen tonicvand

Lav din personlige signatur tonic

Vi er ret glade for vores Gin & Tonic, især fordi vi ikke er så meget til de sukker søde drinks. Det kan dog være en dyr fornøjelse med de gode tonicvand, så nu er vi gået igang med at eksperimentere med vores egen – og så er det altså sjovt at gøre det selv.

Tonic er ganske simpelt at lave, det er hverken svært eller langsommeligt – til gengæld smager det fantastisk. Alt overskyggende har det den fordel, at du kan tilpasse din tonic med lige præcis den smag, der passer til dit humør, smagsløg og årstiden. Så prøv dig frem og vær ikke bange for at afvige lidt fra opskriften. Det mest besværlige er at få fat i kinabark (som er den alt-overskyggende must-have ingrediens). Men den finder du hos de fleste helsekost-forhandlere.

Princippet er at lave en tonic-sirup, som man så spæder op med dansk vand.

Opskrift på (en god potion) tonic
  • 2 økologiske citroner
  • 2 økologiske lime
  • 1 spsk kinabark
  • 1,5 stængel citrongræs
  • 20 gram citronsyrer
  • 1/4 tesk allehånde
  • 1/2 stjerneanis
  • 700 gram sukker
  • 1 lille håndfuld citronmelisse
  • 1 liter vand

Riv skallen på citroner og lime, og pres saften ud af dem. Bland alle ingredienserne i en gryde. Kog det op og lad blandingen simre i omkring 20 minutter.

Opskrift på hjemmelavet tonic sirup

Tag så blandingen af og lad den trække en god halv time.

Sidste skridt inden du kan nyde din velfortjente G&T, er at si blandingen gennem et klæde. Det er ikke kun for at det færdige produkt skal se indbydende ud, men pga. kinabark indeholder kinin, og for meget kinin kan give kininforgiftning. #jepdeterfarligtatdrikke

Hjemmelavet tonic opskrift

 

Hæld herefter din tonicsirup på en ren og skoldet flaske.  Du kan nu gemme din sirup omkring 2 uger på køl. Så alt efter hvor meget du drikker? Så kan det være du skal skalere opskriften op eller ned.

Så skal der smages på sagerne

Vi har her lavet en tonicsirup, det vil sige foruden gin og sirup, så skal der tilsættes vand med brus. Med denne sirup blander vi i forholdet:

4 cl gin
2 cl tonic sirup
8 cl danskvand

Kom gin og sirup i et glas – og rør rundt. Fyld op med isterninger og top din G&T med danskvand. Pynt med en tyndskåret lime skræl eller et frisk gran skud.

Enjoy 🙂

Tonic sirup fra bunden

Tip: Brug de urter og krydderier du har. Den vigtigste smagsgiver er kinabarken, men ellers kan tonic jo frit fortolkes.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *