#Lambrusco – du bare ikke må gå glip af

En gammel kending vil på banen igen. Er du klar?

Kender du Lambrusco? Yep, tænker du nok: 90’ernes billige sprøjt, der ikke var værd at drikke. MEN Lambrusco er SÅ meget mere, og du må ikke lade fortidens synder hæmme dig i at smage denne herlige drik.

Vi har smagt på 5 Lambrusco’er, som Dit Vinhus har været så søde at sende os, efter de havde hørt os spå at Lambrusco ville begynde sit tilbagetog 2017. Alle 5 er fra vinhuset Medici Ermete og af typen rosso. De tre af dem kan du købe hos Dit Vinhus.

Kort om Lambrusco

Lambrusco er fra Midt-Italien, fra regionen Emilia, som er en del af vinområdet Emilia-Romagna. Lambrusco er druen, der forøvrigt findes i mange varianter. Vinen laves i to udgaver, som begge er boblende: Rosso er den knaldrøde rødvinsgenre og Rosato er den lyserøde Roségenre. De bevæger sig alle fra det tørre secco til semi secco (halvtør) og til det søde dolce.

Du bør drikke lambrusco kælder-koldt. Så selvom det er fristende at komme den i køleskabet i den hede sommervarme, så lad den i det mindste lige få lidt varme inden den nydes – Det giver en større smagsoplevelse – synes vi.

 

De 5 vine

Lambrusco Di Sorbara Secco (blå etikette)

Lambrusco Di Sorbara er den lyseste af rosso vinene, som vi smagte på den dag. Faktisk så lys at vi gættede på, at det var en rosato, men etiketten siger rosso. Druen Lambrusco Di Sorbara er en lys drue, men ofte er den blandet med op til 40% af den mørkere Lambrusco Salamino Di Santa. Duften er let blomstret og har jordbær-toner. Smagsmæssigt er den let og frisk, med en behagelig tørhed.  Her er tale om en klassisk terrassevin, men den kan også fungerer fremragende til fiskeretter og lyse pastaretter. Vores oplevelse af denne var helt i top.

 

Reggiano Lambrusco Secco (grøn etikette ) 

Denne har en smuk rødvinsfarve, som tydeligt indikerer rosso-stilen. Den dufter let af syrlige kirsebær. Smagen starter kraftig, sød, let besk og bevæger sig over i det syrlige – frisk og fyldig. Vi tænker denne lækkerhed er virkelig god til en kødret – f.eks. koteletter. Kan købes her.

 

Lambrusco Salamino S. Croce Semisecco (sort etikette)

Farven er igen smuk, og endnu dybere rød. Denne har en let sødme, som er helt balanceret. Smagen af skovbær sammen med en god fylde og de dejlige bobler. Vi får lyst til at sætte denne her sammen med en fed pastaret eller pizza.

 

Reggiano Lambrusco Dolce (rød etikette)

Det første man ligger mærke til, når man skænker denne, er dens dybe intense røde farve og et smukt skum. Det ligner nærmest en stærk blanding Ribena-saft. Duften er let, mens smagen er fyldig med en bahagelig sødme. Boblerne gør vinen lettere. Sødmen gør den let drikkelig, mens fyldigheden gør den egnet til mad. Det kunne være vovet at sætte den sammen med krydrede retter, da den både har en kraftighed, der kan bærer det, og sødmen som vil tage toppen af det stærke. Kan købes her.

 

Lambrusco Grasparossa Di Castelvetro Dolce (lilla etikette)

Farven er igen fantastisk – mørk og dyb. Duften er ovre i skovbær, men stadig let. Smagsmæssigt minder den ret meget om Reggiano Lambrusco Dolce, men er lidt tørre, selvom sødmen er gennemtrængende. Den har også mere dybde, som gør den utrolig behagelig.  Den lidt anderledes nuance gør, at vi vil vædde på, at den er lækker til ost og pølse. De her søde Lambruscoer har overrasket os meget, da vi normalt ikke er til de søde vine, men her er dybden og intensiteten så lækker, at vi helt sikkert skal smage mere på dem hen over sommeren. Kan købes her

Et sikkert sommerhit

Vi må klart anbefale, at I kaster jer ud i Lambrusco – både det tørre og søde har store kvaliteter. Det er en vinoplevelse, som er anderledes end meget andet vin – og som du helt sikkert vil kunne imponerer dine gæster med.

Der er flere og flere, der begynder at forhandle Lambrusco, men vil du være sikker i dit valg, så er Medici Ermete, et godt sted at starte.

Flaskerne ligger i prislejet 66,50 til 79,95 – alt efter hvor mange flasker man køber, og så kan vi tilføje de har en fantastisk leverings service, og er rigtig flinke til at finde den rigtige vin hos DitVinhus.

Boblende rødvin bliver simpelthen sommerens hit for os!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *