#Julevinene 2017 – Her er vores indkøb

Winers’ julevine 2017

Har du fundet årets julevin? Her er vores vin-program til inspiration og med en forklaring på hvorfor det netop er disse vine vi sætter på julebordet.

Til flæskestegen og skinken med grønlangkål: Blauer Zweigelt

Blauer Zweigelt druen er krydsning af Saint Laurent og Blaufränkisch. Den bruges mest i Østrig og lidt i Tyskland. Dens kvaliteter er en behagelig syre, saftig med kirsebær, blåbær og viol noter, krydret med peber og tobak. Skøn kompleksitet, men samtidig en lethed.

Da den har en god syre, saftighed og lethed, så matcher den godt flæskestegens lyse kød, det meget fede og  tunge tilbehør. Til skinken er det skønt med de krydrede noter, mens syren spiller godt sammen med den fede grønlangkål.

Vi har fundet denne Blauer Zweigelt fra Østriske Krems i Bilka og Føtex

 

Til andestegen eller vildt: En frugtig og nuanceret ripasso.

En god og vellykket ripasso emmer af frugt, syre og fyldighed (men pas på der findes også ligegyldige og ringe producerede ripassoer). Farven er smuk, intens rubinrød. Duften er sødlig. Frugtnoterne er kirsebær og solbær. Ripasso er fra Veneto i det Nordøstlige Italien, hvor deres mest kendte vin er Amaronen – denne kan dog blive for tør til julemaden (i vores øjne).

Bærsymfonien passer dejligt til andesteg og vildtkød. Tørheden matcher det fede. Den fyldige konsistens matcher det tunge julebord.

Denne ripasso er fra Campagnolo fundet hos DITVINHUS

Andre vine til anden? Så se vores indlæg om vine til and fra vores Mortens aften – hvor der også er gode og anderledes bud. Læs mere her

 

Til Ris ala manden: Prunus Nigra fra Cold Hand Winery

Vi kommer ikke uden om kirsebærvin, men bare rolig du slipper for mormors billige Kijafa. Prunus Nigra fra Cold Hand Winery er nemlig intense kirsebær, der slår alle kirsebærvine du har smagt. Den er syrlig og sød på samme tid imens den her en fantastisk saftighed.

Vi kan i dette tilfælde ikke bare anbefale, at du finder dig en anden kirsebærvin, for der findes ikke rigtig noget at sammenligne med. Du finder den i special forretninger – check evt. Cold Hand Winerys forhandlerliste.

 

Rigtig god jul til jer alle 🙂 Vi glæder os til at se hvad I sætter på julebordet af dejlige varer

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *