#Julevin

Normalt anmelder Winers jo vin, når vi har smagt på sagerne, men idag vil vi fortælle hvad vi har købt til middagen juleaften. Så skal vi nok update om hvordan det så egentlig gik.

Winers holder (desværre) ikke jul sammen. Vi har hver vores skønne familier som skal forkæles. Traditionen tro er julemiddagen jo for mange en helligdom, så vi gjort det bedste for at ramme rigtigt for alle når det gælder vin.

 

Kristina

Vi skal have and og helt traditionelt mors hjemmelavede rødkål, brune og hvide kartofler, min fars fantastiske andesovs. Mon ikke også der bliver stegt lidt julemedister, lavet waldorfsalat og så selvfølgelig franske kartofler – de der taffel chips. Der til har jeg tænkt portugisisk rødvin. Jeg har fundet en flaske fra Setúbal, som er halvøen lige under Lisabon.

Til risalamanden med hjemmelavet bærsovs fra sommeren forsætter vi selvfølgelig i samme land med en rød portvin. Hvilken det bliver, kommer helt an på værternes barskab.

Efter ihærdig julesang og mange gange rundt om træet (vi skal gerne hele sanghæftet igennem inden det kan blive rigtig jul) skal der helt sikkert en kold juleøl til.

 

Brita

Her hjemme står den på andebryst og faseret kalkun, hertil skal vi have en god (fed) sovs, hvide og brunede kartofler og så selvfølgelig en hjemmelavet rødkål.

Til dessert står den på risalamande med henholdsvis kirsebær- og jordbærsovs med et pift af lakrids.

Alt den dejlige mad skal selvfølgelig skyles godt ned. Da vi har børn og andre non-alkoholiske personer med til vores juleaften, så har vi også gjort lidt ud af at finde noget lækkert til dem. De skal nyde Hindbærbrus fra Ebletoft Gårdbryggeri og Cold Hand Winery’s Signatur most.

Vi andre skal have en virkelig lækker italiensk rødvin, en Zanoni 2013 fra Valpolicella regionen. Den er fyldig og dejlig afbalanceret med smag af skovbær og kirsebær, der passer godt sammen med julemaden.

Til risalamanden har vi i år valgt at skifte portvinen ud med en dansk kirsebærvin! Hvem havde set den komme? Men efter at have smagt Prunus Nigra fra Cold Hand Winery, så var der ingen vej tilbage.

Når gaverne skal pakkes op, så finder vi den hjemmelavede hvidvins gløgg frem – og måske et enkelt glas portvin til mor – det er jo jul :-).

Winers ønsker jer allesammen en rigtig glædelig jul med jeres nærmeste

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *