#Is-drinks opskrifter

Dejlige drinks-is

Is-vejret er over os! Omend det er for en kort stund… Vi har lavet sommeris på rigtig Winers manér, det vil sige is med alkohol. Her er vores bud på 4  skønne drinks-is, som du skal prøve denne sommer.

Vi har lavet alle drinksene som ispinde. Men nogle har vi valgt at serverer i glas som cocktails.

På grund af alkoholen, kan der være problemer med at få isen til at fryse. Det kommer helt an på hvor stærk du laver dine drinks-is. Vi havde faktisk ikke de store problemer med at få isene til at fryse, men de smeltede noget hurtigere end normale is. Derfor kan det også være en god ide at serverer dem på glas, hvis det er meget varmt.

G&T isen (klassisk)
  • 4 cl gin
  • 10 cl  tonicvand (ca)
  • 1 strimmel øko citron

Skær en strimmel af citronens skræl, og læg den ned i din isform. Hæld gin ned over, og top drinken med tonicvand.

Alt efter hvilken gin og tonic du bruger, så klæd den på, så det passer til. Prøv f.eks. at skifte citronskrælden ud med en timiankvist, en agurkstav eller basilikumblade.

 

Gin og hyldeblomst
  • 4 cl gin
  • 10 cl  hyldeblomst juice
  • 1 skive øko lime

Sæt en skive lime ned i din isform, og bland drinken over. Sæt i fryseren, og vent tålmodigt på isen er frosset.

Sødmen fra hyldeblomst juicen virker rigtig godt som is, fordi den er så læskende. Kan du ikke finde hyldeblomstjuice, så prøv med hyldeblomstsaft eller sodavand.

 

Rosévin-is med hindbær
  • 1 flaske rosevin
  • 1 bakke hindbær

Så bliver det ikke lettere. Her skal du blot bruge en anstændig rose, det behøver ikke være den bedste, da hindbærene afgiver rigtig meget smag til vinen. Men selvfølgelig – jo bedre vin, jo bedre resultat.

Vælg en vin med en god balance mellem sødme og syre. Put et par hindbær i hver isform, og fyld så op med rosevin. Sæt formene i fryseren, og vent på isen er frosset.

Denne is kan have svært ved at fryse, så man kan opleve at den bliver mere slush ice-agtig. Derfor egner den især godt til servering i glas. Men bonus, det betyder også du kan lave den i større potioner, blend den eventuelt inden servering, eller kør den på en ismaskine.

Isen kan minde om en granité, og er derfor også egnet som lille mellem-ret til sommer menuen.

 

Portvin og Tonic
  • 1 del hvid portvin
  • 2 del tonicvand
  • 1 skive øko lime

Sæt lime skiven ned i din isform, og bland drinken oveni. Sæt isen i fryseren, og nyd efter nogle timer resultatet.

Er du til hvid portvin, så er der her en skøn sommer drink.  Der er fuld skrald på bitterhed og friskhed. Server du den i glas, så kan den med fordel blendes eller køres på ismaskine (uden lime skiven), så får du et mere glat resultat

 

Tips, tricks og info

Isene kan godt blive krystalliserede, når man bare blander dem, og kommer dem direkte i fryseren. For at undgå dette kan du lave en større batch, og røre det på en ismaskine. Har du ikke en ismaskine, så frys isen og blend den inden servering.

 

Vin-is kan være en udfordring, da vin indeholder vinsyre/tartarsyre, hvilket er helt normalt. Allerede ved 3 grader og nedefter kan små krystaller dannes af denne syre. De kan smage syrligt, men er ikke farlige. Hvis du lader isen tø, vil du se at disse krystaller ikke smelter/opløses. Krystallerne kaldes også vinsten eller krystallinsk bundfald.

 

Vin fryser ved minus 6-10 grader, så det er en fordel at gå efter en vin med lav alkohol procent eller at blande op, så alkoholprocenten mindskes, for at få det til at fryse tilstrækkeligt. Ellers skal du have fat i  en kraftig fryser.

Vil du fryse ren stærk alkohol f.eks. vodka eller gin på 40%, skal du helt ned i minus 25 grader, så det kan du lige så godt glemme med mindre du har adgang til flydende kvælstof eller lignende.

 

Husk så lige, at selvom disse is er utrolig læskende, er de ikke for børn! Fordi is netop er læskende, så har vi også tendens til at drikke/spise dem hurtigere end en almindelig drink. Husk derfor at drikke vand ved siden af – og udvis mådehold i det omfang det er muligt 🙂

God sommer.

 

 

3 Comments Add yours

  1. Simon siger:

    Den med portvin og tonic, den må jeg bestemt prøve. En skam vejret ikke er bedre, det havde ellers været super lækkert at have med stranden.

  2. Simone siger:

    Den med portvin og tonic, den må jeg bestemt prøve. En skam vejret ikke er bedre, det havde ellers været super lækkert at have med stranden.

    1. admin siger:

      Den er også super lækker. Og ja – en skam med vejret. Vi håber virkelig på en god sen-sommer, is drinks og rose smager bare bedre i solskin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *