#Hvide påskevine

Hvidvine til din påskefrokost

Vi går hastigt påsken i møde og det betyder påskefrokost. Men hvilke vine skal du drikke? Vi har fundet lidt hvide godter frem – alle fundet i det Østjyske.

Domaine Charvin, Cote Du Rhone blanc 2016 i selvskab med gode vin venner

Domaine Charvin, Cote Du Rhone blanc 2016 – fra Vinova

Vi dufter og smager syrlige æbler. Mild fersken, dejlig frugtig, men med en god syre, der giver vinen balance. Behagelig vin, klassisk og nydelig. Som et ekstra plus er den økologisk.

Denne vin vil med dens lethed og elegance passe godt til påskebordet med rejer og andre skaldyr. Brug den også alene, evt. som aperitif når gæsterne kommer eller som et godt glas om eftermiddagen, når frokosten skal fordøjes.

 

Fattoria San Giuliano, Roero Arneis – fra Amico Vin

Starter let sødmefuld og bevæger sig så over i det syrlige. Skøn mineralitet, citrus – velafstemt syre og let røgede noter. Her er kraft, power og varme. Vinen står sprød, kompleks og lækker. Vores påskefavorit vin.

Vinen gik fantastisk til både rejer og hønsesalat – og dens alsidighed må siges at være dens helt store styrke på påskebordet, hvor der har tendens til at være mange forskelligeartede retter. Fattoria San Giuliano formår at være let, og samtiddig kompleks og syrerig nok til at trække f.eks. den fede hønsesalat.

Fattoria San Giuliano, Roero Arneis - fra Amico Vin

Horgelus, Cotes de Gascogne – fra Marselis Vine

Duften er blomstret og fedmefuld. Smagen overrasker med en syrlig fersken, hint af lavendel, kamille og hyldeblomst. Forfriskende, aromatisk og behagelig fylde med let fedme (lidt over i Chardonnay-stilen). Er man til det florale udtryk med syre, kan denne vin virkelig noget, selvom den skilte vandene ved vores påskebord.

Drik vinen til skaldyr, asparges og fisk – eller server den dejlig kold til brætspil og hygge om eftermiddagen, eller efter en frisk gåtur.

Hvidevine til din påske - vi giver her 3 gode bud på en påske vin

Flere påskevine? Læs om vores lammeculotte og røde naturvine her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *