#Hallovin – Vine til din halloween

Hallovin

Hvad er den helt rigtig vin til Halloween? Vi har fundet vine med uhyggelige og skøre etiketter – så mangler du vin til halloween festen, så læs med her. Vi selvfølgelig smagt på sagerne, og vi kan afslører noget var mere uhyggelig at smage på end andet.

Den lidt skræmmende og sexede Medusa nåede ikke helt op over sokkeholderne

“Medusa”, Vellas, Frankrig, 2016

Medusa er lavet på den forholdsvis ukendte drue: Viognier. Vinen er let at gå til, den har en snert af syre og let fedme uden at kamme over. Udemærket til en fiskeforret, men som nyde-vin egner den sig ikke – der mangler den dybde og tenderer til det kedelige.

Fundet i Kvickly til 69kr (på tilbud)

 

“Den skæve eksistens” overrasker med friskhed og de skønneste rabarbernoter

“Southside” Rosé fra Karl Schnabel, Steiermark, Østrig, 2014

Southside er en naturvin, og det er man ikke i tvivl om, når man dufter til den. Duften er kål-agtig. Smagsoplevelsen er overraskende. Her er rabarber er tydelig og klar i smagen. Det er let syre samt en let bærsødme, der spreder sig. Vinen er helt let og elegant. Vi er vilde med den, men det er klart en vin, der deler vandene.

Fundet hos Rosforth & Rosforth til 156kr

 

Blåt blod flyder – og det går lige i hjertet

“Rey Noble” fra Viña Zorzal i Navarra, Spanien, primært på Garnacha

Vinen har en krydret smag med let varme, som bevæger sig over i syre. Der er mørke bær og peber noter. Den er virkelig behagelig – og ganske lige til. Vi er ret vilde med denne spanier, og ikke mindst til den fantastiske prisen.

Fundet på tilbud hos Vinova til 45kr/flaske v. køb af 6stk.

 

Det ekstreme freakshow faldt i egetræstønden

“Freakshow” fra Michael David i Lodi, Californien, primært Cabernet Sauvignon og 14 måneder på amerikanske egetræsfade.

Fadsmagen er meget gennemtrængende, og der fuld volume på vanliljen. Dens udtryk er med masser af sødme, saft og varme med lette pebernoter. Det er ikke en dårlig vin, det er bare slet ikke vores smag, men er du til masser af sødme og amerikanske fade, så vil the “Freakshow” være et hit.

Fundet hos Marselis Vine til 135kr

 

En skarp tur på spøgelsesslottet

Château De Monbadon fra Castellon Cote De Bordeaux, 2015

Kan du ikke finde de vilde Halloween etiketter – Jamen så lav dem selv! Masser af vine har slotte på etikken og det bliver hurtigt til et spørgelsesslot. Ellers kan du lave hugtænder på dyrene på dyre-etiketterne. Vi glæder os til se jeres versioner 🙂

Château De Monbadon har en dejlig duft af bær og friskhed. Smagen er præget af mørke skovbær, dejlig krydret og godt med tanniner. Den er dog lidt skarp og mangler noget afrundethed. Måske en god iltning kan hjælpe den på vej – eller nok at fortrække et par år mere i flasken.

Fundet i Netto til ca. 100kr

 

God fornøjelse med jeres Hallo-vine.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *