#Gløgg: julens eliksir

Krydret gløgg med portvin

Det er ingen hemmelighed, vi her på Winers er ekstremt glade for gløgg. I denne her opskrift har vi eksperimenteret med at forene en velkrydret gløgg med en anden af vores store passioner, nemlig portvin.

En nem og lækker opskrift, der gør julen lidt varmere. Et godt tip er at lave rigeligt ekstrakt, hæld resten på pant flasker, så har du til uventede gæster eller en til en overskudsagtig værtindegave.

Opskrift til 4 personer ish

  • 10 peberkorn
    10 nelliker
    1 stang kanel
    3 stjerneanis
    1 stykke ingefær
    1/2 ubehandlet appelsin
    3 spiseskefulde sukker
    1 kop portvin
    1 flaske rødvin

Vask appelsinen og skær den i skiver og bland alle ingredienserne (undtaget rødvinen) i en gryde. Kog nu massen op, tag derefter gryden af og lad ekstraten trække i nogle timer. Når gløgg trøsten melder sig, sætter du gryden med den krydrede portvins ekstrakt over og blander rødvinen i. Varm nu op og nyd gløggen i godt selskab.

Tilsæt hakket mandler og rosiner efter lyst.

One Comment Add yours

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *