#Gäst for en aften

Gäst for en aften

Vi har besluttet os for en tur ud og spise, men egentlig ikke hvor. Vi står af 2A’eren på Park Allé og lige foran os ligger Gäst, hotelrestauranten til The Mayor Hotel. Vi aner praktisk talt ikke meget om Gäst, men beslutter for lige at tjekke menuen – og den fanger vores interesse! Så vi tager en hurtig beslutning om at tage det første og bedste. En beslutning vi ikke fortryder.

Restauranten er halvfuld af par og mindre selskaber, stemningen er rar og nede på jorden. Maden har rødder i det traditionelle italienske køkken, men i moderne klæder. Vi bestiller begge den fire retters menu og vælger dertil vine på glas efter eget ønske – en god aften er under opsejling.

Inspirerende forretter

Første forret er krabbemousse i løg med knasende boghvede. Dertil en Riesling fra St.Paul i Alto Adige, Italien. Lækker forret, der er gennemført i detaljen. Hvidvinen matcher skønt med dejlig syre og friskhed til den federe mousse.

Anden forret er bruchetta af smørristet brød med syltede svampe, parmasan og timian. Tungere smage er i spil, men balancen mellem de syrlige svampe,  parmasanen og det sødere smørstegte brød fungerer godt, og gør retten kompleks. Rieslingen bliver dog for syrlig hertil. Man kunne sagtens have startet på rødvinen her.

Forretterne er aftenens helt store fornøjelse. Vellykkede smage som overrasker.

 

Syrlige fornøjelser

Hovedretten er kyllingebryst med grillet citron og blomkålsris. Blomkålsrisene er i et miks af nødder, hvilket giver en dejlig knasende effekt. Den syrlige kylling er lækker og dejlig mør. Tjeneren guider os frem til en Pinot Noir fra 09 kaldet Micke fra Solveigs i Rheingau, Tyskland. Den syrlige kylling har virkelig brug for et balanceelement, så den kraftigere Pinot Noir passer godt til. Pinot Noir’en fremstår knivskarpt med dejlige bærnoter og en behagelig tørhed.

Desserten er hvid chokoladeskum med bærsorbet og pistacienødder. Dertil får vi Italiensk brachetto, som er søde bobler i den skønneste røde farve.  Da vi har en frygt for søde bobler, er dette match totalt tjenerens ide, og det får han max point for. Det spiller nemlig super godt med den meget syrlige dessert.

Sammen bliver mad og vin virkelig en lækker fornøjelse. Vi ville aldrig drikke brachetto uden mad, men er man til den søde side, vil man elske disse bobler også som en aperitif.

I baren

Vi afslutter aftenen med en drink i baren, hvor tjeneren tryller en skøn Whisky Sour frem. På Gin &Tonic fronten har de et fint udvalg, men ikke det store kendskab, så den tager vi nok andetsteds næste gang.

Aftenen var en stor fornøjelse både på mad- og vinfronten, og der må lyde en stor ros til vores tjener, som ikke var bleg for lidt vin-snak og god vejledning.

Gäst får vores varmeste anbefalinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *