#Fabios vine: Toscansk nørderi

Vinsmagning med Fabio

Hvad sker der når en italiensk sommelier støder på vinelskende-ferie-danskere? Nej det er ikke en joke, men et venskab og forretning i fælles form. Til smagning i Aarhus møder vi det danske par Ann-Sofie og Thomas – og med Fabio ved deres side byder de os velkomne med åbne arme og familien omkring sig.

Vinene er linet op, der er snacks på bordene og alt står snorlige – man har gjort sig umage. Der hersker en hyggelig, varm og uformel stemning, der er snakken ved bordene, folk der hilser på hinanden og glade mennesker i restauranten No16 . Bag vinene står storsmilende Fabio i sit røde jakkesæt – og “Fabio” logoet i baggrunden. Scenen er sat på fineste vis. Og stille og rolig begynder folk at drysse ind og ud af døren i laid back stil på denne lørdag eftermiddag.

Til vinsmagning med Fabios vine

Vinene ligger hovedsageligt i spændet mellem 100-200 kr – så (for de fleste) snakker vi luksushylderne på vin-markedet, det der skal frem, når der skal noget særligt på bordet. Det forsvares ganske fint af det vin-niveau vi stifter bekendtskab med.

Ann-Sofie og Thomas er sammen med Mikael (Ann-Sofies svoger) den danske del af vinfortagnet – og sammen med Fabio er de alle fire  partenere i selskabet. Deres primære platform er webshoppen og ellers finder man også et udvalg af vinene i tøj-butikken Tiffany i Aalborg. Ann-Sofie og Thomas’ tilknytning til Aarhus er dog basen for at holde gode arrangementer i Aarhus.

Fabio er sommelier og har sin egen restaurant – det er ham der vælger vinene ud, mens det danske team har styr på salgskanalerne og setup’et omkring forretningen.  Fabio fortæller os ivrigt om vinene og hans passion for de store italienske vine stråler ud af ham. Vi får et indtryk af en mand med masser af viden og god smag.

Vi tager fra  vinsmagningen med italienske kindkys, glade smagsløg og helt fyldte lokaler.

Møde med fabios vine

3 af vores favoritter fra Fabios Vine:

L’Erede Spumante Metodo Classico Brut Rosé – 150kr pr stk v. køb af 6

Det er svært at snakke dårligt om lyserøde bobler, der så fine som disse! Trebbiano, Malvasia og Sangiovese er grundlaget. Boblerne er lette og smukke. Vi smager lette jordbær. Den er frisk og enkel med dejlig tørhed.  Lavet på den klassiske champagnemetode. Til prisen gør den det virkelig godt.

Italiensk vin- vi smager vin fra Fabio i Aarhus

Chianti Classico fra Villa Cafaggio – 121.50kr pr stk v. køb af 6

Med Kristinas forkærlighed for Chianti, så kommer vi ikke uden om at Fabio har et par perler heraf. Villa Cafaggios Classico er skøn sangiovese, hvor kirsebær og læder-noterne er fremtrædende. Meget balanceret i syreniveauet. Den har fadnoter, som bliver i baggrunden. Dejlig Chianti til prisen, vi har dog hørt at den har en endnu bedre storebror, som vi endnu har til gode at smage.

Vinsmagning med Fabio fra Fabiosvin

Nobile og Rosso di Montepulciano fra Canneto fra 91,50 – 150kr pr stk v. køb af 6

Selv etiketten er vi faldet for her – og det gør jo ikke noget at det ser godt ud! Disse to Canneto vine stiftede vi bekendtskab sammen med italiensk inspireret mad. Her taler vi saft og kraft og rigtig italiener-rødvin. Fortsæt over til vores blog indlæg herom for at læse mere om de to perler.

Italiensk rødvin fra Fabio vine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *