#6 x vinsmagning du ikke vil gå glip af

Vinsmagning for en hver smag

Vi har samlet en guide til vinsmagning i Aarhus området i februar/marts.

Vi håber at nå med til så meget som muligt, men med så meget vin og så lidt tid – og med en lever, der gerne skulle holde et par år endnu, så håber vi at I vil hjælpe os igennem listen.

Inddelingen giver sig selv (måske). Det er hvad vi er faldet over, er forfaldende til  og gerne vil. Har vi glemt noget? Så smid en kommentar.

 

De gratis glæder

Fredagsstemning hos Bichel 

Hver frVinsmagning Bichel vineedag serverer Bichel vine forskellige mad-bidder med en passende vin. Fokus på ny ret med tilhørende vin hver uge.

Bichel vine er gode til mange ting, men helt fantastiske til at kombinerer mad og vin – det er ligesom deres ting. Gå ind på Bichels hjemmeside, her kan du læse meget mere om hvordan du bedst kombinerer mad og vin, og hvad de enkle vine, fra deres sortiment, passer godt sammen med.

Tilmeld dig samtidig Bichels nyhedsbrev, så får du automatisk at vide hvad fredags menuen står på, og bliver løbende inviteret med til deres spændende arrangementer.

Fredagsbar hos Vinpusheren 

Hver fredag åbner Vinpusheren op for 3 nye spændende vine. Det sker som regel under et vist tema. I denne periode (27. januar  – 26. marts) er temaet Toscana Vinfestival.

Det Toscanske tema sluttes desuden med et brag af en smagning den 24. februar, hvor du kommer Toscana rundt. Her betaler du 795 kr for 12 vine, 5 serveringer og lærrig og ikke mindst hyggelig aften. Læs mere her.

Besøg Vinpusherens hjemmeside og følg løbende med i hans øvrige spændende arrangementer.

 

De helt vilde (hvor du ikke skal køre hjem)

Winemakers Fair

Den 1. marts fra kl 18 – 21 på Hotel Royal i Aarhus afholder Vinspecialisten og HJ Hansen Vin sammen Winemakers Fair.smag på vin i aarhus

Konceptet er enkelt: du betaler 250 kr., du får til gengæld et smagsglas og 3 timer til at smage 135 vine og møde nogle af de bedste vinleverandører fra hele verden. Herudover vil der i løbet af aften være blindsmagnings konkurrencer, vin auktioner og blive åbnet helt særlige årgangsvine.

Kan du bare ikke få nok? så kan du tilkøbe en Riedel Masterclass/glassmagning til 500 kr. Her bliver du præsenteret for den østrigske Riedels viden om påvirkningen af duftesansen og smagsløgene i forhold til glassenes udformning.

Du har også mulighed for at tilkøbe en en Masterclass i klassificering af vinmarker for 250 kr.

Vinfestival i Turbinehallen
Kjær & Sommerfeldt byder den 8. marts kl 17 – 20 til Vinfestival i Turbinehallen. Her kan du møde over 30 forskellige internationale vinhuse, hvor producenterne selv skænker og fortæller om deres vin.
Ved ankomst får du udleveret et glas samt et smageskema, og så kan du ellers slå dig løs. Bestil din billet her. Skål
 Vin smagning i aarhus

De lidt skæve

Vine lavet med danske bær

Går du med en lille hjemmebrygger i maven – ligesom os? Så er vi faldet over dette arrangement hos FO.

Her smager du på birkesaft, figen, havtorn/æble, hyldeblomst, mahonia, mælkebøtteblomst, tranebær og æble/hyben vine, imens underviser Lars David Lauridsen fortæller om processer, gæring – og om hvordan du får naturen på vinflaske.

Arrangementet løber af stablen den  22. marts, og du får en billet for 335 kr.  Prisen er måske til den lidt høje side, men til gengæld lyder det super spændende og lærrigt.

Jens Rømer – Vin & Musik incl smagning

Bog-aktuelle Jens Rømer inviterer sammen med Walthers Musikcafé i Skanderborg til en kombineret vinsmagning, fordrag og musikoplevelse den 28. februar kl 19:00 .

Jens Rømer fortæller om hans  personlige oplevelser, økologi og biodynamik – og rejser til en række vinproducenter i Frankrig, og understøttes af billeder, videoer, musik og naturligvis nogle af de vine, Jens kommer ind på.  Læs mere og køb billetter her, pris 150 kr .

Jens rømer vin og musik

 

Så der er ingen undskyldning for ikke at komme ud og smage på vin i Østjylland!

Vi ses derude 🙂

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *