#Dansk frugtvin i særklasse

Winers på julemarked hos Cold Hand Winery ved Randers

Ude på landet, nær Randers finder vi Cold Hand Winery.  Vineriet er placeret i idylliske omgivelser, omgivet af frugttræer, hvor man forstiller sig nektaren til de næste års produktioner tager form.

Der er her kælet for detaljerne og julestemningen. Udenfor er der pyntet op med ildfade, hvor børnene kan varme skumfiduser. Der er gran, juletræer, levende lys – og alt hvad der kan vække julestemningen.

I selve vineriet har en mindre skarer af Cold Hand Winery’s samarbejdspartners’ opsat deres stande, men der hvor folk flokkes er ved vineriets egen smags-bar.

Cold hvad’for en hånd?

Cold Hand Winery laver frugtvin! Yep, det lyder kedeligt, sødt og gammeldags, men det kan slå benene væk under de fleste vin-elskere. Her er skruet op for syren, og  den gode danske frugt er i centrum. Det er minimalistisk, enkelt-  og så tør man her at lade smagen stå distancen – og den holder hele vejen.

Kan du lide vin, der smager godt, så skal du smage det her. Der er gode smage hele vejen rundt, men de 3 produkter vi gerne vil fremhæve her er:

  • Malus X Feminam. Skøn æblevin, lagret på egefad. Frisk æble-eksplosion, der giver lyst til mere.
  • Malus X Masculine. Kraftigere æblevin (40% alkohol). Spritten giver en fin kontrast til den friske æble smag. De kalder den for herre udgaven, men vi kan skrive under på den også sagtens kan drikkes af kvinder.
  • Prunus Nigra. En smags-orgasme af en kirsebærvin. Her træder smagen af kirsebær virkelig frem, men med en syrebalance, der sidder lige i barskabet. Har du endnu ikke vinen til risalamanden eller til julens ostebord, er det her et rigtig godt valg.

Butikken

Ved siden af vineriet har Cold Hand Winery deres egen lille butik, hvor du finder du alt godt til ganen – både af drikkelse og spise.  Her er det igen de gode, nordiske råvarer, der er  i centrum – du finder blandt andet produkter fra Summerbird, Arla Unika og Ebeltoft Gårdbryggeri.

I forlængelse af butikken er en cafe/ smags stald. Som en del af julemarkedet kunne du bestille en juleplatte fra Norevent – og det kan vi ligeså godt løfte hatten for: den var så god, at den fortjener sit eget indlæg.

Gør dig selv den tjeneste at tage forbi Cold Hand Winery  – det er en oplevelse for både øjne og smagsløg. Et citat fra bilen på vej hjem siger det tydeligt “Hvis vi havde været rigere, så havde vi købt mere!” ( sagt med to poser på bagsædet).

Den 29. december holder Cold Hand Winery “Boblernes dag”, hvor du kan smage deres boblende vine med lidt nytårs inspireret mundgodt til. Vi håber at kunne lægge vejen forbi, måske vi ses?

Cold Hand Winery ved Randers

Cold Hand Winery ved Randers

 

 

2 Comments Add yours

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *