#Bichel vine tager dig med på vin-eventyr

Læs rødvinen gennem farven

Bichel’s gård ved Hjortshøj rummer kvalitetsvin og lækkerier i rigelige mængder, men her er også noget mere at komme efter – nemlig viden og passion for smag, omhyggelighed og det levende.

Winers var til lørdags-smagning hos Bichel vine med Lars Bo Henriksen. Dagens emne var farven på rødvine , hvor vi fik en introduktion til vinens farver og betydningen her af.

Lars Bo tog os med ud på eventyr med sine historier, men han er mere end kun en god historiefortæller, han er også en mand, der har styr på sit stof – det er SÅ dejligt at møde nogen med klar viden. Vi fik indtrykket af en vin-entusiast, der har droppet vin-snobberiet og bare gerne vil overraskes af fantastiske vin-oplevelser – og ikke mindst dele passionen med andre. Lars Bo er desuden en, som sætter pris på vinens naturlighed, og du finder et stort udvalg af vine, hvor netop det biodynamiske er i fokus  (uden de nødvendigvis er certificerede) hos Bichel vine.

 

Det fortæller farven

For at komme tilbage til vin-farven, så lærte vi bl.a. nogle tricks til at genkende en rødvin (ud fra farven).

Rød-Lilla’e toner  – vinen er syreholdig og endnu ikke modnet. Druerne er altså enten groet i koldere områder eller indeholder ikke-totalt-modnede druer for at opnå syre. Så er du til syre så gå efter disse rød-lilla nuancer. Disse vine kan gemmes og vil så modne over tid.

Rød-brune toner –  vinen er modnet, mere sød og afrundet.  Modningen sker over tid, men varme speeder processen op. Så en vin fra solrige områder kan være modnet og drikkeklar fra start – eller en vin, som er lavet på de “knap så modne og søde”-druer vil over tid blive en modnet vin.

Meget-brune toner – Vinen er overmodnet – Den skifter karakter væk fra frugt-tonerne og i stedet smager du læder, tobak, jord og ligende. Nogen kan li’ det, men det er stadiet inden vinen tager overhånd og bliver dårlig. Så har du nogle af dem liggende, så skal de til at drikkes.

Sådan gør du:
  • Find en hvid baggrund (papir ark, hvid skjorte el. lign.)
  • Tip glasset så vinen ses tyndt mod den hvide baggrund.
  • Observer farven.

 

Bonus-viden

Sundheden: De gode stoffer i vinen, som styrker vores helbred findes i de ikke-modnede vine, men det er også disse vine, der kan give dig ondt i hovedet dagen derpå.

 

Tips:

Tag til lørdagssmagning og få mere vin-viden. Det er gratis og hyggeligt. Du finder datoer og emner i Bichel vines nyhedsbrev.

Bichel Vine forhandler Ferdinand Saar Dry Gin – smag den og køb den! Den er mega lækker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *