#Beaujolais – 4 skarpe

4 skarpe fra Beaujolais

Vi er vilde med Beaujolais, derfor har vi skrevet lidt om 4 forskellige vine  på forskellige niveauer. Som vi tidligere har skrevet om, så kan Beaujolais virkelig være en joker, så gå efter (vores) anbefalinger, gerne hos en vinhandler, som du stoler på – eller ta en chance og bliv en erfaring rigere 🙂

Basically er der tale om Gamay druen i forskellige afskygninger, dyrket i Frankrig i området Beaujolais. Beaujolais har vildt meget historie, som vi har skrevet meget mere om her.

 

Lou.T Es-Tu? – fra Mathilde og Stephen, Le Moulin à Vent, 2016 fra Pinot Vin

En Beaujolais-Village (mellemklasse vin) og helt natur. Der er stald duft, men uden det bliver for meget. Starter let perlende, syrlige brombær, let tobak, tør. Dejlig ligetil – elegant. Da vi købte den nede hos Pinot Vin, gjorde de opmærksomme på at den er en joker, altså at hver flaske er forskellige – sådan er det med mange naturvine. Vi havde en skønneste oplevelse her, men næste gang kan det være anderledes.

 

Bonne Tonne – fra Marcel Grillet, Domaine , Morgon, Cote du Py, fra 2015 – fra DITVINHUS

Nu bliver det godt, men vi går også lige et trin op i kvalitet! Vi dufter bær, muldjord og stald – Vi smager sorte bær, tobak, peber, karakterer af fad. Meget saftig med dybe noter og en behagelig syre. En skøn kompleksitet. Økologisk produkt. En Beaujolais Cru (fineste klasse). Ja tak!

Tonne Bonne Morgon

 

Grande Cuvée i magnumflaske – fra Villa Ponciago, 2012 fra Erik Sørensen Vin

Her er bællevin for rigtig gode penge. Mørke bær og jordbær, lette tanniner, god syre, noter af lakrids . Her stepper vi ned i niveau – det er ikke nogen kompleks eller udfordrende vin, men den er let at drikke og er alletiders vin til den store komsammen med Coq au Vin på menuen. Åben den i god tid og server den let kølig – det gør den godt.

 

Granite fra Michel Guignier i Beaujolais, Frankrig – fra Anduma Vini

Endnu en Beaujolais-Village naturvin (mellemklasse). Vinen er let, legende og saftig. Den har en let naturvinsduft – uden det bliver for meget. Vi smager masser af bær og syre med en tilpas tørhed. Den afsluttes af en let krydret dybde sammen med en jordbær sødme. Den har denne specielle klarhed i smagen som mange naturvine, men stadig med masser af kompleksitet. Absolut en skønhed blandt de lettere vine – og så er den all nature.

 

One Comment Add yours

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *