Aperol – sommerens drinks-dille
Så blev det i år Aperol for alvor slog igennem i Danmark. Jeg smagte min første Aperol Spritz på Pica Pica Vinbodega i Aarhus for godt to år siden, hvor en af mine mere hippe bekendtskaber præsentrede det som det helt nye. Og hun fik sørme ret. Nu har alle instagramkontoer, med respekt for sig selv, efterhånden et lækkert sommerbillede med den italienske likør. #fredag #efterarbejde #mågodt #aperol #livetergodt
Vi skal selvfølgelig også være med på moden. Derfor får I her vores bud på 3 forskellige drinks med Aperol
Aperol Spritz – Den klassiske og instagram venlige
Vi kommer ikke udenom den klassiske Aperol Spritz – og den smager fantastisk i sommer varmen, den er god og flot som punch – so what’s not to like?
- 3 dele mosserende vin eller hvidvin (gerne tør)
- 3 dele Aperol
- 1 del danskvand
- Isterninger
Fyld et glas godt op med isterninger. Bland din mosserende vin / hvidvin og Aperol i glasset – top med danskvand og et par skiver appelsin. (Tag billede til Instagram og snapchat INDEN du drikker den)
Aperol Sour – Den for mænd og power kvinder
Det her er favoritdrikken. I guder den er fantastisk! Her er fuld power på alle smage, den har en god balance og frisk. Måske den kan blive forkraftig for nogen, men prøv den.
- 4 dele Aperol
- 2 dele Citronsaft
- 1 del sukker sirup
- Isterninger
- Pynt (citron og rosmarin)
Bland Aperol, friskpresset citronsaft og sukkersirup i et glas med isterninger. Pynt med en halv skive økologisk citron og en kvist rosmarin. Drik og mærk hvordan alting bare bliver bedre 🙂
ALL in one – den eksperimenterende
Lutter gode sager blandet sammen. Den varierer meget efter hvilken gin og vermouth du bruger. Den sidder endnu ikke helt i øjet her, men den har potentiale, så nu kan I hjælpe os med at lege videre med den 🙂
- 4 dele Gin
- 2 dele vermouth
- 2 dele Aperol
- 1 del sukkersirup
- Top med danskvand efter smag/behov
Det hele rørs sammen over isterninger. Hæld i et glas og pynt efter lyst med enebær, citrusfrugter og evt. en kvist timian.
Lidt baggrundsviden om Aperol til sidst på aften
Aperol blev skabt ud fra ambitionen om at producerer den mildeste likør/ aperitif verden endnu havde set. Året var 1919 – og bagmændene var de to italienske brødre Silvio og Luigi Barbieri, der begge var likørspecialister. Det lykkedes meget godt, Aperol er i dag det mest solgte spiritusmærke i Italien, har store markedsandele i bl.a. Tyskland og USA – og nu har det danske folk også kastet deres kærlighed over den orange likør.
Navnet “Aperol” kommer af det ord for aperitif, der er “Aperó”. Og med en alkoholprocent på kun 11%, så passer den også perfekt til dette formål.