#And – men hvilken vin?

Hvilken vin skal du drikke Mortens aften?

Så er Mortens aften lige om hjørnet, det betyder der spises and – og selvfølgelig drikkes vin. Vi har i dette indlæg samlet tre gode bud på vine til and.

For en god ordens skyld, skal det siges at vi ikke spiste den traditionelle danske ovnstegte and til vores gennemsmagning, men havde kastet os ud i en ande-tapas, hvor de brunekartofler og rødkål var skiftet ud med bl.a. grønkåls chips og cassoulet au confit de canard. Se vores ande-tapas her.

Vin til and - mortens aften

Klassikeren – Cotes Du Rhône Rouge – Domaine Charvin, 2015

En skøn syd-rhone vin med kraft. Vi smager bær sammen med et miks af tørhed og medium syre. Rustik – sådan lidt ufin i kanterne, men det passer godt til fedmen og andesmagen.  Derfor er den perfekt til retter med konfiteret and, men også til den traditionelle ovnstegte and med fyldig sovs.

Fundet hos  Vinova på tilbud til 100kr

Den frugtige – Mimosa, Cabernet Sauvignion, Sydafrika

Det første, der rammer er den skønne duft af solbær. Smagen starter med en let syre og går så over i mere frugt og fad. Lette tanniner. Vinen bliver aldrig tung, selvom der stadig er kraft i smagen. Den skønne frugtighed passer godt til sprødt andeskind, mens det lette fad klæder den kraftige andesmag. Denne her passer skønt til den traditionelle and eller sammen med lettere anderetter – fx en andesalat.

Fundet hos DITVINHUS på tilbud til 89,95

Den temperamentsfulde – Munia Especial, Bodega Viñaguarena, Torro, 2010, Tempranillo

Denne bandit er stadig ung at se på med sin flotte dybe rubinrøde farve med snært af lilla. Den har en fantastisk fylde og dybde. Karakteren er krydret i retningen af tobak og læder. Den er tør, men vi smager også søde tørrede frugter og let fransk egetræsfad. Det er et lidt anderledes match til and, men den passer skønt til den kraftige andesmag. Dette bud er i den dyre ende, men også en virkelig skøn oplevelse! – Du kan alternativt gå efter en anden kraftig vin fra Torro.

Fundet hos Vinstokken på tilbud til 199

2 Comments Add yours

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *