#Alternativ efterårsvin – efterårsmatch du ikke lige havde tænkt på

Alternativ efterårsvin og madmatch

Det regner og rusker udenfor hvert andet øjeblik, så det er tid til de varme retter. Butikker og køkkenhaver bugner af lækre frugter og grøntsager. Men hvad skal vi drikke til? Winers har lavet et alternativ vin- og madmatch til to efterårs-klassikere.

Boblende cava til hot græskarsuppe

Græskarsuppe er en efterårfavorit, men hvilken vin skal man lige drikke til? Det kommer selvfølgelig meget an på krydderierne. Vi har lavet en blendet hokaido-græskar-suppe, som er godt spicet op med chili. Til den drikker vi en halvsød mousserende vin – i denne omgang en semi seco Cava fra Miquel Pons, Spanien. Sødmen fra vinen er med til at tage toppen af chili-styrken, mens boblerne er dejlig forfriskende. På den måde har vi skabt en dejlig balance i måltidet og ikke mindst peppet en hverdagsret op. Server den for eksempel til forret. Miquel Pons er fra DITVINHUS

Malus X Feminam æble avec fra Cold Hand Winery til nem blomme-crumble

Det er blomme-tid og de gør sig dejligt i blomme-crumble. Vi har bagt blommerne med cognac og rigeligt honning for at ramme en sødme med let hint af fad.  Crumblen er crunchy med havregryn og nødder. Dertil drikker vi den skønne Feminam æblevin fra Cold Hand Winery – dens intense æblesmag og skønne syre passer perfekt til desserten. Har du ingen blommer? Så har du måske andre frugter i haven fx æbler eller pærer. Har du ikke Feminam ved hånden? Så er det bare afsted ud og finde den. For Cold Hand Winerys æblevine findes ikke des lige. Find den på deres web-shop eller i forskellige special-forretninger.

Mere Cold Hand Winery – Vi besøgte vingården i december – læs her om vores skønne besøg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *