#3 Naturvine og lam på menuen

Naturvin og lam

Vi har lavet lammeculotte – det tager ingen tid og det smager som en fest. Vi fulgte mere eller mindre opskriften her fra ALT. Det blev super lækkert og smeltende mørt.

Vores vinvalg er 3 naturvine, som vi mistænkte for at passe rigtig godt til lam. Hvis du tænker: “Hvad det lige naturvin er for noget”. Så læs vores indlæg om naturvin her.

Anatasius – Gut Oggau, Burgenland, Østrig – fra Vinova

Atanasius er vores favorit til lammet – det er det nærmeste vi kommer på magi aka perfekte match.

Atanasius er en ung mand og hans karakter er stilfuld, let kantet og ung. Vi dufter let stald og funk. I munden overrasker den ved at være perlende. Der er skønne solbær-noter, som gør den frisk og frugtig. Samtidig med lette pebernoter. God syre. Virkelig behagelig afstemt, men med spændende naturvinsnoter.

Det er aftenens letteste vin, som går godt til det rosa-stegte lammekød. Druerne er Zweigelt og Blauerfrankisch. Vi er efterhånden blevet lidt forelskede i Gut Oggau og deres vine. Vi lover at lave et indlæg om fantastiske Gut Oggau inden året er omme.

“un coup de dés jamais n’abolira le hasard” – Château De Montfrin, Cotes Du Rhone, Frankrig – fra Vinspecialisten

Det sikre valg til lammeculotten. Naturvin eller ej, det her smager konventionelt, ment på den måde, der ikke rigtigt er noget stald eller funk tilstede – til gengæld har den enkelheden. Den er blød med blide tanniner.  Den er krydret, hvid peber. Enkel og ung i stilen med en god viskositet og en delikat  tørhed. Virkelig behagelig at drikke. Vinen er 80% syrah og 20% carignan.

“Et terningeslag vil aldrig tage chancen fra dig.” – Det er noget af et statement at sætte på sin naturvin.  Egentlig virker den meget stabil og ligger sig ret meget op af konventionel rødvin,  så vi tør godt at tage chancen 🙂 Generelt en super vin, hvor du undgår alverdens tilsætningsstoffer og sprøjtemidler.

Denne vin er i en lille bag-in-box svarende til to flasker vin. Udfra et perspektiv om mindre CO2 udledning på transport-fronten giver det god mening at gå denne vej. Om vinen får samme spændende liv som i en flaske kan dog sættes spørgsmålstegn ved.

“Rosso del Ciglio” – Salvatore Magnoni, Campania, 2014,  – fra Anduma Vini

Nu møder vi saft og kraft! Der er skøn naturlighed i næsen. Vi smager dybe bær – nærmest mørkt og bestandigt på en god saftig måde. Dejlig syre som gør den frisk. Behagelig tannin-struktur. Druen er Aglianico.

Den kraftige italiener er for kraftig til de små søde culotter – Så vi drak resten i velbehag uden mad. Men vi var på den helt rette smagsretning, næste gang vil vi tage denne her til en langtidsstegt eller grillet lammekølle i stedet – den kræver en mere rustik menu.

One Comment Add yours

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *